Az első gyerekem születése után kicsúszott a lábam alól a talaj. Egy új és sok-sok bizonytalansággal, küzdelemmel teli életbe csöppentem. Hiába volt a 7 évnyi tanítói munka során megszerzett tudásom és tapasztalatom, úgy éreztem, semmit sem ér egy alig alvó, rosszul ciciző, folyton síró újszülöttnél.

Rám szakadt a mindenhonnan az első gyerekes anyákra ömlő elváráscunami, hogy így neveld, úgy fejleszd a gyereked, igy add meg neki a legtöbbet, ha ezt nem csinálod, akkor szar anya vagy.


Kellett egy kis idő, amíg belerázódtam az új helyzetbe és elkezdtem élvezni, az egyébként nagyon vágyott, anyaságot!

Kezembe vettem az irányítást, megterveztem a napjainkat:

sokat sétáltunk,

játszottunk,

könyveket nézegettünk

és szép lassan visszataláltam a tanítói magabiztosságomhoz.Élveztem, hogy mesélhetek a gyerekemnek mindenről, ami körül veszi, hogy együtt alkothatunk, olvasunk, bábozunk. Csodáltam, ahogy napról-napra egyre többet és többet tudott.

Ekkor kezdtem el írni a Kölyökfoglalkoztató Blogot, mert úgy  éreztem, meg kell osztanom más szülőkkel a tapasztalataimat, ha legalább egy valakinek segítek az írásaimmal, mert rájött, nincs egyedül, vagy inspiráltam az ötleteimmel, akkor nem dolgoztam hiába.

Kisgyerekes anyukatársaimtól jöttek is a visszajelzések: hú, de jó, hogy ennyi mindent csinálok a gyerekeimmel, milyen jó ötleteim vannak.  Ezért folytattam a blogot és osztottam meg az ötleteimet, hogy segítsek másokat, mert én meg úgy éreztem, hogy nem nagy dolog, amit én csinálok és erre minden anyuka és apuka képes.Egy blognak indult, mára küldetés lett belőle!

Ahogy közeledett a munkába való visszatérés ideje, egyre jobban azt éreztem, hogy a Kölyökfoglalkoztató az én jövőm.

A Kölyökfoglalkoztató szellemiségéért szeretnék dolgozni, segíteni szeretnék nektek az ötleteimmel, tapasztalatommal, hogy szülőként elégedetten és büszkén gondoljatok magatokra és öröm legyen együtt lenni minden nap a gyerekeitekkel.

Természetesnek és könnyűnek éljétek meg a gyerekekkel való közös alkotást, tartalmas időtöltés. Örömnek és ne nyűgnek.
Szeretnék segíteni neked abban, hogy ki tudj teljesedni szülői minőségedben és a valós életed egyezzen meg azzal a képpel, amit a szülőségről elképzeltél.