Játszótéri pletykák

A tökéletes játszótér

Nincs játszótéri pletykálkodás játszótér nélkül. A mai cikkemben azt boncolgatom, milyen is egy jó játszótér. Milyen a tökéletes nekem, neked a gyerekeknek? Tuti, mindenki másra fog szavazni!

 Ti szoktatok játszóterezni?

A lányom szeret játszótérre járni. Szereti a hintát, csúszdát, mindig örül, ha találkozhat a kis barátaival.
Én is szeretek játszóterezni, de nem a csúszdázás miatt. 🙂

  • Egyrészt, mert ott találkozhatok más anyukákkal és beszélgethetünk, még ha sokszor csak futólag. Gyerekkel összezárt anyás életemben nagy segítség a játszótér, hogy kicsit kiszabadulhatok, beszélgethetek.
  • Másrészt, nem kell méregdrágán megvennem egy hintát, csúszdát, mászókát. A játszótér biztosítja ezeket. A gyerekem meg ügyesedik a használatuk közben.
  • Harmadrészt, a lányom itt ezerrel tanul alkalmazkodni: másokkal együtt használni, kicsit kölcsönadni. Odafigyelni, segíteni, előreengedni, megköszönni.

Szerinted milyen a jó játszótér?

5854390665_20f22e56f2_o

Én szeretem, ha sokféle játék van, lehetőleg többféle gyerekméretben, hogy a kétévesem is élvezkedhessen. A játékok legyenek szépek, igényesek. Legyen tisztaság. Én nem szoktam őt játékokra feltenni, azokat használja, amelyikre fel tud mászni. Kivéve a hinta, mert abba azért beleültetem. Szeretem, ha figyelmesek a szülők, nincsenek durva gyerekek. A babakocsit, játékokat nyugodtan otthagyhatom a fa tövében, ott lesz 1 óra múlva is.

Te mit tapasztalsz, milyenek a budapesti játszóterek?

Nálatok van a közelben játszótér?

Csak busszal, autóval juttok el egyre? Elmentek akkor egyáltalán?

Nekünk nagy szerencsénk van, mert felnőtt léptékkel mérve 5 percre lakunk a játszótértől. Így most már gyalog könnyedén elérjük kb. 15 perc alatt. Néha elmegyünk a kis játszótérre is, az szegényesebb, de ott is van hinta!

Ti elmentek messzebbre egy jó játszótér kedvéért? Ahol sok és változatos játékok vannak?

  A JÁTSZÓTÉRKERESŐVEL könnyen találhattok a ti szempontotoknak megfelelő játszóteret és a legtöbb játszótérnél szülői véleményeket is olvashattok.

Te ajánlanád a játszóteret, ahova jártok? Írd meg kommentben, hol található!

Mi IDE, meg IDE szoktunk menni. A Kós Károly téri játszótér nagy-nagy előnye, hogy mosdó is van a parkban.

 

Tartalmas időtöltést!

Eszti