Játszótéri pletykák

Gyerekbarát

Mit jelent nekem a gyerekbarát?

Mióta gyerekem van, különösen hangsúlyos lett a GYEREKBARÁT kifejezés. Gyerekbarát titulust általában valamilyen intézménnyel kapcsolatban használunk. A gyerekbarát cím odaítélésére még nincs egységes rendszer. Mindenki magáról mondja ki, hogy az.

Mi legyen gyerekbarát egy anyuka életében?

NEKEM:

Igazából legyen minden, de főleg mindenki gyerekbarát!

  • Azt szeretem, ha tervezek egy programot, arra vihetem a gyerekemet is, mert nem okoz gondot a pelenkázása, etetése, elhelyezése.
  • Bárhova megyünk, legyen az étterem, múzeum, szeretem, ha van benne pelenkázó. legye egy hely ahova elvonulhatok szoptatni, etetni, ha szükséges.

Volt már nagyon pozitív tapasztalatom, de sokszor kellett csalódnom.

Miért van az, hogy egy eldugott kisvendéglőben minden adott mintha otthon lennénk és egy több ezer embert befogadó létesítménynek még pelenkázója sincs???

Ami nekem még gyerekbaráttá tesz egy helyet az a személyzet hozzáállása. 

  • Akkor érzem jól magam, ha kedvesek a gyerekemhez. Kedvesen szólnak hozzá. Ahol nem kapok rosszalló pillantásokat, mert a gyerekem sír, maszatosan eszik, hangosan nevet.

Voltam olyan gyerekbarát szállodában, ahol a pelenkások csak a hűvös gyerek medencébe mehettek, máshova nem.
Voltam olyan étteremben ahol külön kis tálkában hozták az ebéd hozzávalóit, így biztos lehettem benne, hogy valamit  eszik a gyerek. Otthon is külön kapja meg az ennivaló egyes részeit.

Neked mitől gyerekbarát egy hely?
Mikor tudsz oldottan szórakozni, jól érezni magad egy programon gyerekkel is?

Jó lenne, ha a gyerekbarát címet is szabályoznák, kritériumokat állítanának, és úgy ítélnék oda intézményeknek. Vagy egy online felületen lehetne szavazni az adott szállodára, étteremre, ha összegyűlik valamennyi szavazat a szülőktől, megkapjak a címet.

Tartalmas időtöltést!

Eszti