Soha így iskolakezdést!

    Nem közvetlenül az iskolakezdéssel inkább magával az iskolával függ össze a történetem. 17 évesen külön szobát kaptam. Miközben pakoltam össze a cuccaimat, amit az új szobámba vittem át, a kezembe akadtak az első osztályos füzeteim. Tartottam a kezemben a világoskék alapon sötétkék szívecskés füzeteket….. és a gyomrom görcsbe rándult, félelem és szorongás öntötte el a testem. Ott álltam és a hat éves kori énem félt és reszketett bennem. Szörnyű érzés volt. A következő pillanatban eldobtam a füzeteimet, amik szanaszét repültek a kertben. Majd széttéptem őket és jól belegyömöszöltem a kukába. A mai fejemmel inkább elégettem volna őket!

Ott álltam döbbenten: TE JÓ ÉG! Milyen lehetett nekem az első osztályban, ha 11 év után egy füzetborító miatt ilyen szörnyű félelmet éreztem.

 

Talán ez is belejátszott, hogy tanító néni lettem. Majd én vigyázok azokra a gyerekekre, nehogy ilyen szörnyű élmény legyen számukra az iskola!

Munkám során a legnagyobb igyekezetem ellenére is mentek el az osztályomból máshová, mert úgy érezték a szülők, gyerekek, nem ez az ő helyük. Többen voltak, akik más iskolából jöttek és nálunk találták meg a boldog és nyugodt légkört.  

Anyukák, Apukák!

Ha úgy érzitek, nem jó helyen vagytok, ha a gyereketeken látszik, nem érzi jól magát, bármilyen nehéz is, keressétek a megoldást!

Ez lehet egy őszinte beszélgetés a tanító nénivel, egy harcias kiállás a gyerekedért, vagy végső esetben egy másik iskola keresése számára.

Velem semmi szörnyűség nem történt első-másodikban, mégis ilyen nyomot hagyott. Szerencsére anyukám kivett ebből az iskolából és harmadiktól olyan iskolába járhattam, ami ma is jó érzésekkel tölt el.

Na, most jól felidegesítettem magam: olyan sok esetet hallottam barátoktól, hogy hogyan bánnak a gyerekeikkel az iskolában. A legtöbben nem tudták, milyen eszközökkel tudnák a gyerekeik érdekeit képviselni.

Remélem, azt érzed, hogy szeptember 1-jén jó kezekbe kerül a gyermeked! Ha mégsem, akkor hajrá! Keresd meg a megoldást, hogy megtaláld számára a legjobb helyet! 

5422975184_ee05923e3c_z

 

Érzed, hogy probléma van, de nem tudod, hogyan lépj!

Írj nekem emailt az eszti@kolyokfoglalkoztato.hu email címre. Hátha együtt többre jutunk!

Sok erőt kívánok az iskolakezdéshez mindenkinek!

Eszti