Itt a farsang, áll a bál

Idén nagyon vártam a karácsonyt és még tart bennem a készülődés láza. Már majdnem elkeseredtem, hogy most tavaszig csak az unalmas hétköznapok jönnek, mikor eszembe jutott a farsang!

Jövőhéttől kezdettét veszi a farsangi szezon,

bár idén elég rövid ideig mókázhatunk, február közepétől ugyanis kezdődik a böjti idő.
A főiskolán tanárom volt Karácsony Molnár Erika, aki a Jeles napok, ünnepi szokások c. könyvet írta. Az ő lelkesedése a népszokások, népi hagyományok iránt rám is rám ragadt. Ebből a könyvből szemezgettem egy-két érdekességet a farsangról:

A farsangi időszak a bálok, táncmulatságok ideje, nagy evés, ivás, lakodalmak, disznótorok és nem utolsó sorban a jelmezes felvonulások jellemzik. A hagyományos paraszti életben ez a párválasztás fontos időszaka volt. A farsang vízkereszttől hamvazó szerdáig tart. A farsang lehet hosszú vagy rövid, attól függően, hogy húsvétvasárnap mikorra esik, idén április 1-jére.

Szeretem, ha ünnepek keretezik a napjainkat, így jövő héttől itthon is indul a Farsang-projekt. Ugyanis farsangolni nem csak az oviban, iskolában lehet!

A hónap nagy projektje a blogon a farsang. 

 A következő pár bejegyzésemben ötleteket adok farsangi jelmezekre, megmutatom, hogyan tudtok farsangi hangulatot varázsolni közösen a lakásban. Milyen farsangi hagyományok közül szemezgethettek.

Farsangoljunk együtt!

Figyeljétek a blogot és a Kölyökfoglalkoztató Facebook oldalát!

Ezt olvastad már?

7 farsangi álarcötlet

Farsangi hagyományok gyerekekkel

Cicaálarc saját kezűleg

Trendi farsangi dekor

Tartalmas időtöltést!

Eszti

Kategóriák: Egyéb kategória, FarsangCimkék: