Sziasztok! Eszti vagyok!

Tenke-Molnár Eszter, Eszti vagyok a tartalmas időtöltés szakértője.  Kisgyerekes anyukáknak segítek abban, hogy töltsék el tartalmasan az időt a gyermekükkel. 

Több mint 5 éve vagyok már anyuka szerepben, van egy 3 és egy  5 éves gyermekem. Előtte 7 évig dolgoztam tanítóként.  A férjemet több mint 15 éve ismerem, idén lesz 8 éve, hogy összeházasodtunk.

Hogy jött a blog ötlete?

A lányom másfél éves volt, amikor megfogalmazódott bennem a blog gondolata. Hét évi munka után csöppentem bele az anyukalétbe. A kezdeti időkben nagyon bizonytalannak éreztem magam ezen az új területen és sok új kihívással néztem szembe. Azt éreztem, rengeteget kell megtanulnom, hogy anyaként is legalább olyan szuper legyek mint tanítóként.

Amikor már kicsit belerázódtam a dologba, akkor azt éreztem, le kell írnom a tapasztalataimat, megosztanom azokat az ötleteket, elképzeléseket, amiket a gyerekes létben megtapasztaltam. Annyi ötletem volt az otthoni közös játszásra, de nem tudtam, hogy is kezdjek bele, mindig kevésnek éreztem az együtt töltött időt, rengeteg időm ment el a játékok, kretaív ötletek keresgélésére , ötletelésre és utána már nem is emlékeztem mit akartam, így elkezdtem összegyűjteni, rendszerbe tenni őket. 
Kezdetben ezeket az ötleteimet gyűjtöttem össze a blogban. Úgy gondoltam, ha csak egy anyuka van, akinek segít megkönnyíteni az életét, amit leírtam, akkor már megérte.

Miért lett Kölyökfoglalkoztató?

Rengeteg időt eltöltöttem azzal, hogy kitaláljam, milyen nevet adjak a blogomnak. Azt hiszem sikerült egy jó hosszú nevet választanom. A lényeget inkább a szlogen fejezi:

„Ahol tartalommal telik meg az idő.”

Anyaként azt éreztem, hogy szeretnék mindent megadni a gyerekemnek, ami segíti, gazdagítja őt a fejlődésében. Azt gondolom az én és a férjem felelőssége, hogy milyen útravalót adunk a gyerekeinknek az életben való boldoguláshoz.

 A blogban leírt ötletekkel, praktikákkal azoknak szeretnék segíteni, akik támogatni akarják a gyerekeiket a fejlődés útján. Szeretném megmutatni, hogy lehet kis apró ötletekkel is tartalmassá tenni a gyerekes mindennapokat. A gyerekekkel való közös játékba hogyan lehet becsempészni azt a tudást, amit át szeretnénk nekik adni.

Kérdésed van?

Üzenj nekem az eszti@kolyokfoglalkoztato.hu címre. 
Írj üzenetet nekem a Facebookon!

Szeretnél többet tudni rólam? Itt már írtam magamról:

Itt meg is nézhetsz:

Tarts velem!

Eszti