Mozogj az egészségedért!

Szoktál  rendszeresen sportolni ? A gyerekeid? Gondolsz úgy a mozgásra, mint közös tartalmas időtöltésre?

Május 10-e a Mozogj az egészségedért világnapja.

 
Hétfőn kezdtem el a Gyerünkanyukám szülés utáni regeneráló programját. A következő 8 hétben együtt fogok tornázni más lelkes anyukákkal, igaz csak a neten keresztül.
Szeretném újra energikusnak érezni magam a szülés után. Frissnek, fittnek, hogy tetszem a férjemnek meg persze magamnak és bírjam az iramot a srácokkal.
Legyen erős a hátam a hordozáshoz, bírjam szusszal a fogócskát.

Legyek követendő példa a gyerekeimnek.

 

Mindig jártam valamilyen edzésre, mozgásra, de gyerekként sokszor nem szerettem. Viszont ennek köszönhetően beépült az életembe a mozgás és felnőttként igényem van arra, hogy valamit rendszeresen mozogjak.  

Ezt a belülről jövő lelkesedést szeretném átadni a gyerekeimnek is, hogy akarjanak mozogni, sportolni. Tudják, azért teszik, hogy a testük idős korukra is kiszolgálja őket és teljes értékű életét tudjanak élni.
A lányom szeptembertől iskolás lesz, így alig marad majd ideje a rohangálásra, szabad mozgásra. Már ovis korában is beírattam külön órákra, táncra, balettra, de valahogy nem volt az igazi, én meg nem erőltettem. Az iskolában több délutáni sport közül lehet majd választani, remélem, megtalálja, amiben kiteljesedhet és kitartó lesz.

Sajnos a sportos-család” ideálomtól baromi messze vagyunk!

 

Szívesem szerint havi szinten mennék a családdal kirándulni, rendszeresen biciklizni, sétálni, a srácok is több sportfoglalkozásra járhatnának, de az évek során be kellett látnom, hogy a mi családunknak nem ez az erőssége, de megpróbálom kihozni ezen a téren magunkból a legtöbbet!

 

Hogy hogyan?

 

A cikk elején említett torna azért jó, mert itthon tudok tornázni. Egyrészt ez kényelmes , mert a gyerekek mellett nem jutnék el egy edzőterembe, másrészt mert látják a gyerekeim, hogy izzad az anyjuk.
A várandósság előtt már egész komoly edzéseket letoltam itthon és sokszor a srácok is beszálltak valamilyen szinten.

Mit mozgunk mi a mindennapokban?

Játszóterezünk:
Hálás vagyok a mai modern játszóterekért, mert rengeteg szuper játék van, ahol ügyesedhetnek a gyerekeink. Az Instagram oldalamon találsz beszámolókat, #játszótérturizmusra keress rá.

Kerekezünk:
Amit sajnálok, hogy a gyerekeim nem szeretnek csak úgy sétálni, akkor inkább rollerezni vagy biciklizni az utcában, de akkor meg én nem tudok mozogni.
Kutyaugatástól való félszükben a rolleres séta nekem kész rémálom, mert ilyenkor az úton jönnek, de legalább gyakoroljuk a balesetmentes közlekedést.

Játszunk a kertben: 
Nem tudom a gereblyézés, bokormetszés milyen sportág, de izomlázam szokott utána lenni, szóval mozgásnak, mozgás! A kertben persze kisebb a tér, de ilyenkor szoktunk focizni, vagy fogócskázni. Most, hogy már nincs nagy pocakom, én is újra beszállhatok!

Gyalog megyünk:
A közeli helyekre igyekszünk gyalog, sétálva eljutni. 

Ha nincs más programotok, mozogjatok a hétvégén, ünnepeljétek meg ezt a világnapot!

– Egy közös sétával, játszóerezéssel, közös biciklizéssel, bármilyen mozgással!
– Mesélj a gyerekeidnek, mit sportoltál kiskorodban.
– Vidd el őket és mutasd meg nekik az edzőtermet, ahova eljársz. 

Én azt találtam ki, hogy rajzolunk egy szuper ugróiskolát a járdára. És persze ki is próbáljuk. Meg így bárki  ugrándozhat egy kicsit, aki arra jár!

Csatlakozol az ugróiskola kihíváshoz?

1. Rajzoljatok ugróiskolát valamelyik járdára!
2. Ugróiskolázzatok egyet a következő napokban!
3. Készíts képet és oszd meg a közösségi oldalakon, hogy minél több emberhez elérjen az üzenet. Használd a #mozogjazegeszsegedert és a #tartalmasidőtöltés, #kölyökfoglalkoztató hestegeket!
 

Tartalmas időtöltést!

Eszti

Ha további tartalmas időtöltő ötleteket szeretnél, akkor csatlakozz a Mit játsszak a gyerekemmel csoportunkhoz!

KATT IDE!

Kategóriák: Egyéb kategóriaCimkék: