Tűzkeresztség

Szervusztok, kedves Olvasók!

Nagy pillanatnak lehettek a részesei: elsőként olvashatjátok első blogom első bejegyzését.

Miért indítom ezt a blogot?

A lányommal kicsit több mint másfél éve vagyok itthon szülési szabadságon. Nagyon élvezem a vele töltött minden percet, de bevallom, most már nagyon hiányzik a felnőttekkel való beszélgetés, és az agyam azon részének hasznosítása, amit korábban munkával töltöttem. A barátokkal ritkán jön össze a találka, a játszótéren meg két mondat között mindenki hajkurássza a gyerekét. Ismerős?

Így most blogolva fogom kibeszélni magamat!

Miről fogok írni?

Az egy dolog, hogy kitaláltam, beszélgetőpartner híján blogolok, de a saját életemről nem feltétlenül írnék, legalább is nem állandóan.

Szívesen megosztanám viszont anyai, hitvesi tapasztalataimat, nevelési ötleteimet, és terveimet, mert az van dögivel! Szeretek „feleség-és-anya” lenni, mert nagyon összetett feladat: Tanítasz, szakácskodsz, kreatívkodsz, sofőrködsz, bankár vagy, szerető, takarítónő, konyhalány és pszichológus egy személyben. Az első szakmámat is ezért választottam, mert a tanítás is egy komplex dolog.

7 éve dolgoztam tanítóként, mielőtt eljöttem szülési szabadságra. Megvolt a rutinom, ismertem a szakma apró trükkjeit, eligazodtam, magabiztos voltam. Aztán megszületett a kislányom, én meg egy teljesen új helyzetbe csöppentem. Elbizonytalanodtam, hogyan kéne csinálni, mi a jó, mi miért van? Nagyon rossz érzés volt.

Ahogy növögetett a lányom, úgy lettem egyre magabiztosabb és rájöttem, hogy amit tanítóként megtapasztaltam, annak nagy hasznát veszem itthon is.

Innen jött az ötlet, hogy összekötöm a kettőt!

Miért hasznos neked, ha egy tanító néniből lett anyuka blogját olvasod?

Elolvashatod, én milyen nevelési helyzeteket élek meg a lányommal, én hogyan oldottam meg azokat, így rájöhetsz, ez nem csak veled történik így!

Ötleteket meríthetsz abból, miket főzök itthon, sokszor együtt a lányommal. Hogyan szervezem a háztartást, a család mindennapi kis életét.

Ha velem tartasz:

– Segítek neked, hogy tedd érdekessé, izgalmassá a hétköznapjaitokat.

– Milyen játékokat játssz a gyerekekkel, milyen közös programokon vegyen részt a család.

– Hogyan kösd le  a csemetéket és csenj magadnak egy kis szabadidőt.

– Hogyan tanítsd őket  játszva az életre.

Gyertek! Tartsatok velem! Töltsük el tartalmasan a hétköznapokat!

 

Kategóriák: Egyéb kategória