Állandó rovat indul!

Ötletládaprogramajánló a hétvégére

 

 
Minden szerdán feltöltöm az ötletládát egy-két érdekes Budapesthez közeli hétvégi programmal. Mivel a fővárosban lakom, úgy érzem, a közeli programlehetőségekről tudlak titeket hitelesen tájékoztatni, de a későbbiekben más régiók programjairól is hírt adok majd! Lesznek aktuális hétvégi ajánlatok, és lesznek olyanok, amelyeket bármelyik szombat-vasárnap elsüthetsz. Mikor nyitogasd az ötletládát? –          ha még nem tudod, mit csináljatok a hétvégén –          ha nincs kedved hosszan keresgélni egy jó program után –          ha egy új ötlettel bővítenéd saját fegyvertárad.

Hogy megy ez nálunk?

  A férjemmel olyan páros vagyunk, akik nehezen mozdulunk ki. Amíg csak ketten voltunk, egy munkás hét után szerettünk hétvégén otthon tenni-venni, összekuporodva megnézni egy jó filmet.  Én szeretek a könyveim között bogarászni, nézelődni, a férjem meg órákig tud keresgélni, olvasgatni a számítógépen. Aztán mindig volt egy pont, amikor valami többre vágytunk, akkor szerveztünk magunknak valami elmenős programot. Mióta hármacskán vagyunk a kislányunkkal, azóta más a helyzet. Egyrészt sokat vagyunk a nagyszülőknél. A két nagymama ilyenkor süt-főz ránk, nagybácsik, meg nagynéni szórakoztatja a kisasszonyt, én meg egy kicsit tehermentesítve vagyok. „0-24 anyaként” ez is egy kis kikapcsolódást jelent a hétköznapok monotonitásából. Másrészt, mióta gyerek is van, azóta bennem van a para, ha nem erőltetjük meg kicsit magunkat és mozdulunk ki rendszeresen, akkor mit fognak tőlünk tanulni a gyerekeink? Az én szüleim mindig vittek minket mindenhová, sok érdekes programon voltam gyerekkoromban, és mégis, micsoda otthonülős lettem. Ha én eleve így indítok, milyenek lesznek az én gyerekeim? Merő borzalom: otthonülő, tévébámuló, számítógépező, unatkozó üresfejűek. Na, ezt nem szeretném!!

A nagy elhatározás:

  Meg kell erőltetnünk magunkat és kimozdulni vagy valami tartalmassal tölteni az időt hétvégén, hogy példát mutassunk gyerekeinknek az idő hasznos és tartalmas eltöltéséhez. A közös programok lehetőséget adnak a családi csapatépítésre, közös élményszerzésre, feltöltik az élménybankunkat. Nálunk a haditerv a következő: Egy hónapban 2 szombat a nagyszülőké.  1-et itthon töltünk, ilyenkor elvégezzük a nagyobb kerti munkákat, ház körüli teendőket és lazulunk. A maradék szombaton közös elmenős programot szervezünk. A vasárnap délelőttönként templomban vagyunk, délután általában otthon pihenünk, befúrunk. Ti hogyan szervezitek a hétvégéket? Szerettek kimozdulni?  

A Múzeumok világnapja alkalmából egy kis múzeumajánlót tartogat az ötletláda.

KATT IDE!