Családi csapatépítő

Családi csapatépítés- a család nemzetközi napja alkalmából

Egy család összekovácsolódását különösen segítik az együttlétek, programok. Egy közös kiruccanás alkalmával élményeket gyűjtünk, tapasztalatokat szerzünk, amit szívesen megosztunk egymással, beszélgetünk róla, meghallgatjuk a másikat, ezzel átéljük az ő élményeit is. Íme, néhány ötlet a közös élményszerzéshez:

1.) Közös ünnepek, családi hagyományok ápolása

– Töltsétek együtt a vallási, és családi ünnepeket: karácsony, húsvét, nemzeti ünnepek, születésnap, névnap, házassági évforduló. – Ajándék helyett alakítsatok ki szokásokat. pl: mindig ugyanabba a vendéglőbe mentek, vagy mindig ugyanaz a menü. – Találjatok ki saját hagyományokat: – Ilyen volt gyerekkoromban a Csoki-nap, ahol csak vasárnap lehetett édességet enni. – Minden héten egy este tartsatok elektromoskütyü-mentes estét. – Készítsetek kívánságfalat, ahová felírjátok, mire vágytok. Pl.: Anya egy mosogatógépre!  

2.) Közös étkezés, közös főzés

Egy családi ebéd remek lehetőség arra, hogy jókat beszélgessetek. Mindenki elmondhassa, mi jár a fejében. Folyhat arról a szó, mi volt jó vagy rossz a napban, kivel találkoztatok ma, ki látott valami furcsát, olvasott valami érdekeset az újságba. Ezeket a témákat betehetitek egy befőttesüvegbe, és húzhattok étkezés előtt, a gyerekek biztos élvezni fogják. Amíg kicsik a gyerekek, addig remek lehetőség a pároddal való együttlétre, beszélgetésre is.  

3.) Közös programok

Legyenek rendszeresen olyan programok, amikor elmentek valahová, legalább havonta egyszer. – Egy térképen mindig bejelölhetitek, hol jártatok. Így szem előtt lesznek az emlékek és ötlete adhat, hova mennétek vissza szívesen.

4.) Együtt dolgozni egy közös célért- Családi mini projekt

Mindig van mit csinosítani a lakáson, ház körül vagy a nyaralóban. Beszéljétek meg közösen, mi legyen az. Pl. egy homokozó a kertbe. Szerezzétek be közösen a szükséges alapanyagokat. Készítsétek el együtt!  Gyerekekkel tovább fog tartani és több szervezést igényel, viszont nagy élmény lesz mindnyájatoknak!  

5.) Közös mesélés

Meséljetek történeteket az életetekből, biztassátok erre a nagyszülőket is! Milyen gyerekcsínyeket csináltatok, milyen volt iskolába járni, hogyan ismerkedtek meg a szüleid.  

6.) Közös játék

Vacsora után, hétvégén, vagy amikor együtt a nagycsalád, a társasjáték, kártya mindig jó időtöltés. Jó szórakozást!

Tartalmas időtöltést!

Eszti