Gyereknapi mini projekt-kényeztetés egész héten I.

Minden, mi szemnek és fülnek ingere…

  Kényeztessük gyerekeinket gyereknap alkalmából egész héten át. Ma gyerekszemeket- és füleket gyönyörködtető  ötleteket hoztam:

1.)    Játszatok otthon bábszínházat

bábszínház_01

  Vegyétek elő a bábokat, ha nincsenek készíthettek is! Készülj egy darabbal, lehetőleg apával együtt és adjátok elő. Utána vonjátok be a gyerekeket is. Az egész kicsiknek szólhat a bábozás a saját napjukról, mit történt ma vele. Nagyobbaknak előadhatjátok éppen kedvenc meséjüket, vagy kitalálhattok valami vicces jelenetet. Kép forrása  

2.)    Tartsatok családi mozidélutánt, vagy estét

Kölcsönözzetek ki egy filmet, vagy válogassatok a meglévőkből. Pattogtassatok kukoricát, készítsetek egyéb nasikat. 

3.)    Menjetek el moziba

Ha nem jártok sűrűn moziba, most nagy élmény lehet a gyerekeknek. Válassz a gyereked életkorának megfelelő filmet, és készülj fel minden lehetőségre, lehet, az első 10 perc után ki akarnak majd jönni a filmről. Akkor gyertek ki. A fő, gyermeked jól érezze magát!  

4.)    Menjetek el egy gyerekkoncertre

Remek ötleteket találtok a Szélforgó honlapján: http://www.gyerekprogramajanlo.hu/  

5.)    Zenéljetek közösen

Vegyétek elő az otthon található zeneszerszámokat. Legyetek kreatívak! Szervezzetek zenekart. Meglepheted gyermekedet egy új hangszerrel, de lehet zenélni fazékkal, vagy saját készítésű hangszerekkel. Énekeljétek el a kedvenc dalaitokat, vagy taníts nekik valami felnőtteset, amit te szeretsz. Kép forrása  

6.)     Játszatok színházast

Öltözzetek be különféle ruhákba, jelmezbe. Lehetnek a gyerekek filmszínészek, zenészek.  Biztasd őket, hogy adjanak elő egy kis jelenetet, zeneszámot. A végén osszátok ki az Oscart.    

Tartalmas időtöltést!

Eszti