Játszótéri pletykák / A te gyereked sem alszik?

Alvásról és napirendről

 

adorable-21998_1280

Szerencsémre pár szuper anyukával hozott össze a sors a babasétáltatás, később a játszóterezés közben. Petra barátnőm  baba-mama klubba szervezett bennünket, így a hideg hónapokban heti egyszer valamelyikünk lakásán jól elbeszélgettünk a gyereknevelési és egyéb kérdésekről.

Most, hogy jó az idő, a játszótéren szoktunk összefutni hol ezzel, hol azzal. Ha szerencsénk van,  a gyerkőceink a homokozást választják elfoglaltságul, így a homokozó szélén ülve van időnk kicsit beszélgetni.

Az a téma, hogy mikor alszik, mennyit alszik, szinte mindig előkerül. Azért jó másokkal beszélgetni erről, mert kicsit megnyugtat, hogy más gyerekek is tudnak nem aludni, vagy mások egészen másképp durmolnak a nap folyamán, vagy nem akarnak egy percet se pihenni.

Akkor kezdem el az alvás témával foglalkozni, amikor az étkezések között nőtt az idő, azaz álmos volt a gyerek, de éhes nem. A kezdetekben a lányom kis sárgasága miatt általában belealudt a cicizésbe, így az alvás-evés összekapcsolódott nála. Amikor próbáltam csak úgy elaltatni, rendszerint ordított, csak a cici nyugtatta meg. Belemélyedtem az alvás szakirodalmába, végül Vida Ági módszere mellett tettem le a voksot. Rá kellett jönnöm, a lányomat csak a cici hozza olyan relaxált állapotba, hogy el tudjon aludni.

Alvásról és más napirenddel kapcsolatos gondolatokról írtam vendégbloggerként a Modernanyu honlapjára. Olvassátok szeretettel Napról-napra című cikkemet!

 

Érdekel a cikk? Kattints IDE !