Készüljünk a nyárra / Lépésről-lépésre

Tegnap írtam arról, hogyan sikerült bepakolnom a 10 napos nyaralásunkra és milyen volt a 2 órás autóút. Ha érdekel, kattints ide!

Írtam arról is, hogy szánj időt magadra a nyaralás alatt, és szervezd úgy, hogy mindenki elégedett legyen.

Nézzük lépésről-lépésre!

1. Tervezz meg mindent időben!

Nagy szerencsénk van, mert más szervezi helyettünk ezt a nyaralást, mindig ugyanoda megyünk, így nem kell sokat az előszervezéssel töltenem.

2. Pakolj több lépésben!

Én most legalább 3 napig pakoltam, de sok minden marad az indulás napjára is, ami kicsit elfárasztott. Közel volt egymáshoz a két nyaralás és a ki-bepakolás összecsúszott. Legközelebb ezt, másképp fogom szervezni!

3. Írj listát!

A lista dolog idén is nagyon jól bevált, amit nem pakoltam be a bőröndbe, vagy hiányzott az felkerült a listára és indulás előtt még egyszer ellenőriztem, így semmit nem hagytunk otthon. Vagyis otthon hagytam azt a fülbevalót, amit az utazáshoz készítettem elő és harmonizált a blúzommal, de sebaj van másik!

4. Ne legyenek  nagy elvárásaid!

Elvárásaim voltak, többek között az,  hogy a lányom aludja végig az utazást. Nem aludta. A többi elvárásomat így gyorsan leépítettem. Most csak élvezem a pillanat örömeit!

5. Tervezz előre!

Ebben jól együtt tudunk működni a férjemmel. Én pár alkalom masszázst kértem, ő meg pár nap horgászatot. A horgászatban az a jó, hogy mi is megyünk a lányommal. Kicsit horgászunk mi is, elvagyunk a vízparton. Barátokkal is egyeztettük a programokat, így lesz egy kis vásárlás, egy kis kultúrprogram. Már itt voltunk, amikor kértem tőle egy-két bónusz mosogatást, amit bevállalt. Egyébként meg nagyon figyelmes, mindig kérdezi, miben segíthet, hogyan tehermentesíthet!

+1. Tervezz jó alaposan, aztán ENGEDD EL!

Egyébként meg mindent csak lazán! A lányom napirendjét kis csúszásokkal, de tartom így ő is kipihent, élvezi a nyaralást. Élvezem, hogy mindhárman együtt vagyunk egész nap, hogy nem csak telefonon beszélek napközben a férjemmel. Örülök a baráti beszélgetéseknek, programoknak!

Tartalmas időtöltést!

Eszti