9 +1 programtipp az őszi szünetre

Mindjárt kezdődik az Őszi szünet!

Gondolkoztál már rajta, milyen programokat szervezel a gyerekeknek?

1 hét hamar elszáll. Ha szerencsés vagy, együtt tudjátok tölteni ezt az időt a gyerekekkel! Ha tartalmas programokkal töltöd meg a szünetet, kétszer olyan pihentetőnek fogják találni a gyerekek. Feltöltődve mennek vissza az iskolába. Túlzásba se ess! Szükség van egy-két lazulós napra, amikor azt csinálnak a lurkók, amit akarnak.

Összegyűjtöttem néhány ötletet, hogyan tedd izgalmassá az őszi szünet hetét:

+1 TÁBOROZÁS

Ha dolgoznod kell, jól jöhet a napközbeni tábor. Az őszi szünetre is szerveznek táborokat. Válassz ki egyet, ahova napközben járnak a gyerekek. Így neked csak estére kell kitalálnod egy-egy izgalmas programot!

1. MENJETEK KIRÁNDULNI!

kids-462105_1280 Ha kifogtok egy napsütéses őszi napot, irány a természet! A Budapest közeli erdőket tömegközlekedéssel is könnyedén eléritek: Normafa, Makkormária, Jánoshegyi kilátó.

2. LÁTOGASSÁTOK MEG A BARÁTOKAT ,NAGYSZÜLŐKET!

Neked jó kikapcsolódás, ha elmehetsz a barátnődhöz, a gyerekek meg szeretik a vendégséget. A gyerekek szeretnek az iskolán kívül is  együtt lenni a barátaikkal. Amíg ők játszanak, ti anyukák kávézhattok egy jót! A nagyszülők akkor egy opció, ha nem laknak nagyon messze. Te tudsz kicsit pihenni, míg ők abajgatják az unokákat. Készülhettek úgy a vendégségre, hogy kis ajándékot készítetek a vendéglátónak.

3. KÖNYVTÁR

olvas_02  Ha kifogtok egy-egy esős napot, menjetek el a helyi könyvtárba! Nézz körbe, milyen foglalkozásokat tart a könyvtár, az is egy programlehetőség. A gyerekek kedvükre válogathatnak könyvet, és már hamar kialakul bennük a könyvtárba járás remek szokása.

4. PANCSOLÁS/ FÜRDÉS

Költségesebb program, de nagy élmény a gyerekeknek, ha elmentek egy nap élményfürdőbe, aquaparkba!

5. KÖZÖS FŐZÉS/ FŐZŐISKOLA

Megbeszélhetitek előre, mit ennének szívesen a gyerekek, biztasd őket, segítsenek ők is. Süthettek közösen süteményt, vagy vidd el őket egy gyerek főzőiskolába. Én ezt ajánlom nektek: www. kuktanoda.hu

6. KÉZMŰVESKEDÉS

pumpkin-487141_1280 Remek alkalom a héten, hogy őszi dekorációkat készítsetek, ősz témában alkossatok: Faraghattok tököt, készíthettek gesztenyebábot, levélképeket.

7. MOZI

Válasszatok közösen egy filmet, amire elmentek együtt. Hagyd a gyerekeket is érvényesülni: Nézzék ki ők a mozit, szervezzék meg, mikor kell indulni, hogy odaérjetek, mennyibe fog kerülni a jegy. Hideg őszi napokon fúrjatok be! Tegyetek be egy DVD-t, pattogtassatok popcornt!

8. PIZSAMANAP

Szervezz nekik egy laza napot, lehetőleg esős időt válasz erre! Maradhattok pizsamában sokáig, nézzetek filmet, süssetek reggelire palacsintát.

9. MÚZEUM

images Találjátok ki közösen, milyen múzeumi kiállítás érdekli a csemetéket! Szervezzetek oda kirándulást!

Tartalmas időtöltést!

Eszti

Kategóriák: Egyéb kategóriaCimkék: ,