Vigyázz, kész, őszi szünet!

Mióta a lányom óvodás, megértettem, miért tartanak a szülők a szünetektől. Biztos mindenki vágyik együtt lenni a gyerekével, de jó hangulatban, úgy, hogy pihenés, kikapcsolódás legyen mindenkinek.
Az ovis, iskolás élet olyan magasra teszi a gyerekek ingerküszöbét, hogy aztán amikor nem 20 másik gyerekkel vannak együtt és nincs minden percük beosztva, akkor azt sem tudja, mit kezdjen magukkal. Vagy unatkoznak, vagy ökörködnek.

baby-playing-in-fall

Az elején én is örültem, ha a lányom nem volt oviban, mert újra együtt vagyunk, most is örülök, de már készülök ezekre a napokra. Mindig van valami kis program, kézműveskedés, van egy-két játék a tarsolyomban, ha őrjöngésbe csapna át a dolog.

Nincs mit tenni, mindenki nyugalma érdekében fel kell készülni az otthon töltött időre, hogy valóban pihenés legyen. Az aktív, élménydús napok jobban felüdítik a gyerekek és a mi lelkünket is, mintha csak otthon lébecolnánk.

Mi a nagy harci feladat?

 1. Készíts egy naptárt az őszi szünetről, vagy nyomtasd ki ezt!

  naptár_02

 2. Nézd meg az időjárás jelentést! Mi várható október végére! borult_%c2%a72

 3. A legjobb, ha a gyerekekkel közösen megbeszélitek, hogyan töltsétek el tartalmasan a szünetet. Írjátok be a naptárba az egyes programokat!

  Ötleteket ITT, és ITT is találsz!

  Esős idő esetére is van ötletem!

Főleg a nagyobb gyerekek esetében, ez egy közös terv, egy közös döntés legyen!

 1. Gondolj magadra is! Ha már kiveszel pár szabadnapot, akkor találj ki magadnak valami csajos programot!

  gift_stock_i_by_zephyrofgod-d35fmar

Tartalmas időtöltést!

Eszti

Kategóriák: Egyéb kategóriaCimkék: ,