Milyen a jó mesekönyv?

Te is álltál már a könyvesboltban a gyerekkönyvek előtt, nézegetted őket, belelapoztál ebbe, abba és nem tudtad eldönteni melyiket is válaszd?

 

Szülőként feladatomnak tartom, hogy olvasóvá neveljem a gyerekeimet. Hiszek abban, hogy a mesehallgatás, olvasás által gazdagabbak lesznek érzelmileg, szellemileg. Fontosnak tartom, hogy kialakuljon a belső képzeletviláguk.
Fő feladatunk szülőként, hogy meséljünk és meséljünk a gyerekeinknek már egészen kicsi koruktól kezdve és olyan könyvet válasszunk, ami igényes irodalmat képvisel!

Összegyűjtöttem egy-két szempontot, ami segíthet abban, hogy értékes gyerekkönyvet válasszatok.

 Neked is tetszen!

A jó gyerekkönyv a szülőt épp annyira szórakoztatja, mint a gyereket. Válassz olyan könyvet, amit te is szívesen elolvasnál.

Olyan szép ez a könyv!

A könyvek illusztrációja nehéz kérdés.  Szerintem a jó illusztráció nem csak szép, inkább érdekes, belevisz egy csodálatos világba. Ha az író és az illusztrátor egy hullámhosszra kerül, akkor abból igazi csoda születik.

[pin_widget url=”http://www.pinterest.com/pin/351280839678439515/”] [pin_widget url=”http://www.pinterest.com/pin/351280839678439506/”]

[pin_widget url=”http://www.pinterest.com/pin/351280839678439500/”]

Válassz kiadó szerint!

Sokat segít a választásban, ha kiadó szerint nézelődtök. Ezek a kiadók mind igényes gyerekirodalmat, sokszor kortárs gyerekirodalmat adnak ki.
Betűtészta
Cerkabella 
Ciceró
Csimota
Kétegér
Manókönyvek
Móra
Pagony
Scolar

Hasznos volt neked ez a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

Szeretnél még tippeket kapni mesekönyv témában? Kövess a Facebookon!

Tartalmas időtöltést!

Eszti