5 dolog, amit semmiképpen ne tegyél meg idén ősszel!

Az előző években több olyan cikkem született, amiben összegyűjtöttem, mi mindent érdemes ősszel csinálni, mi az, amit tuti ne hagyatok ki.
Tavaly október közepén a fennmaradó  47 nap mindegyikére adtam egy ötletet.

Ez a cikk most más lesz, mert az a cikk arról fog szólni, mit NE CSINÁLJATOK idén ŐSSZEL!

Kisgyerekes anyaként akkora rajtunk a nyomás, hogy ezt csináljuk a gyerekünkkel, azt fejlesszük, le ne maradjon, mindent megadjunk neki.

A Kölyökfoglalkoztató is a tartalmas időtöltési lehetőségekről szól, de semmi esetre sem a lelkiismeretfurdalás felkeltéséről.

Sokkal inkább a tudatosan megélt hétköznapokról, ahol kihasználva, meglátva minden lehetőséget tartalmasan tudjátok közösen eltölteni az időt.

Most, hogy egy iskolás gyerekem is van már, rendkívül kötöttek és sűrűk lettek a napjaink. Nem csak az iskolásnak, de az ovis fiamnak és a picinek is alkalmazkodnia kell. Ebben a másfél hónapban több mindenre nem volt, vagy nem úgy volt idő az iskolai kötöttségek miatt és ez megint előhozta belőlem a „szaranya vagy” érzést.

Imádok ötletelni, tervezgetni, mit lehetne a gyerekekkel közösen csinálni, hogyan töltsük tartalmasan az együtt töltött időt.

Mit tudnék nekik tanítani, átadni a nekem fontos dolgokból, aztán meg ostorozom magam, hogy ez se jött össze, meg arra sem volt idő.

A Mit játsszak a gyerekemmel facebook csoportba számos ötletet tettem ki, amivel tartalmasan tölthetjük az időt a gyerekeinkkel. Aztán totál kiakadtam hétvégére, mert szinte semmi nem úgy valósult meg, ahogy terveztem.

Így ahelyett, hogy egy újabb hosszú listát gyűjtöttem volna nektek az őszi ötletekről, mást gondoltam!

Őszi bakancslistát számosat találtok, én is írtam már párat, meg biztos fogok is! Ez a mostani tiltólista segíthet nyugisabban megélni a mindennapokat.

1.Ne ess túlzásokba!

Minden hétre  csak 1 dolgot találj ki, amit szeretnél megvalósítani. Ez lehet egy közös kézműves, egy elmenős program, vagy egy közös éneklés.
Válaszd ki a listákból azt, amit nagyon meg akarsz valósítani a gyerekekkel, de csak egyet egy hétre, ne többet!

2.Ne variáld túl!

Ismételj! Ha egyszer bevált a heti program és van időtök, akkor csináljátok meg még egyszer egy másik nap.  A gyerekeknek kifejezetten hasznára válik az ismétlés, az ezt már csináltam érzés biztonsággal tölti el őket.

3.Nem kell mindig az újdonság!

Emlékszel még, miket csináltatok tavaly? Mi jött be igazán a gyerekeknek? Csinálj belőle hagyományt! Ha ebben az évben újra előveszed, a gyerekek örülni fognak, hogy ez már tavaly is volt. Hidd el, jövőre is szuper lesz!

4.Ne ússz el!

Gyűjts össze max. 5 ötletet, abból, ami tetszik , írd is fel magadnak, beszéld meg a gyerekekkel, tedd ki a hűtőre, hogy szem előtt legyen a terv! A következő 8 hétben tuti meg tudod ezeket valósítani és ettől jól fogod magad érezni!

5.Ne görcsölj rá!

Véget ért az ősz és nem valósult meg minden terved, engedd el. Na, ezt majd jövőre megvalósítjuk! Gyűjtsétek össze közösen, mi mindent készítettetek , sütöttetek idén ősszel, merre jártatok. Készíthettek belőle egy emlékfalat is, biztos számos dolog lesz rajta!

Tartalmas időtöltést!

Eszti

Kategóriák: Egyéb kategóriaCimkék: ,