Készüljünk a nyárra / Utazás

Ha hosszabb útra indultok babával, gyerekkel , érdemes felkészülni, hogy minél kényelmesebben teljen az út.

ALAPSZABÁLY, bármivel is utaztok:

1. Enni és innivaló.

Mindig legyen nálad valamilyen ennivaló, ami csillapíthatja a gyerekek éhségét! A legrosszabb eshetőségre készülj, akkor nem érhet meglepetés! Olyan ételeket válogass össze, ami nem maszatol, nem olvad szét a nagy melegben. Pakolj be sok gyümölcsöt, nyers zöldséget. Innivalónak legjobb a víz. Ha van légkondi a kocsitokban, tegyétek az italokat a lábhoz, így még kellemesen hűvös is lesz.

2. Készüljetek utazós játékokkal.

Készítettem egy játékgyűjteményt, mit játszhattok a gyerekekkel utazás alatt. Megtalálod a Nyári Megvalósító Csomagban-ban.

3. Mindig figyeljétek a gyerekek igényeit!

Ha látod, hogy a gyerekek elfáradtak, nyűgösek, iktassatok be egy extra pihenőt. Álljatok meg, had rohangáljanak egyet.

Utazás autóval

Ha autóval tudtok utazni az nagy szerencse, mert így vagytok a legszabadabbak. Az autó elvisz bárhová, bármikor megállhattok, ha arra van szükség. Ha több órás útra indultok érdemes az alvásidőhöz igazítani az utazást. Vagy a délutáni, de még jobb az esti lefekvés idejében útnak indulni.

Esti utazás előnyei: hűvösebb van, sötét miatt jobban tudnak aludni a gyerekek. Este lefürdetitek, megvacsoráztatjátok a gyerekeket és garantált, hogy hamar elalszanak az autóban és átalusszák az utazást. Arra ügyeljetek, hogy ne fárasszátok túl őket, mert akkor akár az ellenkezője is történhet és végig üvöltheti az utat. Erről itt olvashatod a személyes tapasztalataimat.

Ha nappal utaztok, készülj fel a hátsó ablakra valamilyen fényvédővel. Ha napellenzőt tesztek az ablakra, érdemesebb a drágább,valóban fényszűrőset választani, mert a gagyi változat, rongálhatja a szemüket, pont úgy, mint egy rossz napszemüveg.

Mi egy tetra pelenkát szoktunk az ablak elé csipeszelni. Az kellőleg árnyékolja a babaülésben utazót. Ha biztosra akartok menni fóliáztassátok le a hátsó ablakokat. Ne Rs foliával, hanem Hp- sel mert az nem csak sötétít, de a hőt is visszatartja. (A férjem tanácsa.)

Ha határon túlra autóztok érdemes betervezni egy vagy több pihenőt, ahol a kicsik futkároznak egy kicsit. Felfrissítő lehet, ha le tudnak fürdeni. Nyugodtan ehetnek.

Utazás repülővel

Elal.b747.750pix

Az egész kicsik még a ti öletekben utaznak.  A nagyobbaknak már lesz saját helyük.

Olyan úti célt válasszatok, ahol a gyerekek kibírják a repülőutat egy ültő helyükben. Egyetek valami könnyűt felszállás előtt, nehogy éhezzetek, ha késve száll fel a gép. A gépen felszolgált étel nem biztos, hogy a gyerekek kedvence is lesz.

Kérdezz rá az orvosnál, milyen gyógyszert adj a gyerekeknek, ha hányingerük lesz a repüléstől.

Készülj fel mindennel, ami segítheti a ti és a gyerekek kényelmét: kispárna, kisebb takaró, ha nagyon hideg van a gépen.

Utazás vonattal, autóbusszal

Frecciarossa

Nagy logisztikai tudásra lesz szükséged, ha az utazás eme módját választjátok!

Csak annyi csomagot vigyetek magatokkal, amit elbírtok és még a gyerekekre is tudtok figyelni.

Mindenképpen helyjegyes járattal menjetek, mert a vonaton, vagy buszon állva utazni nem nagy poén!

Készüljetek játékokkal, mesekönyvekkel, hogy lefoglaljátok őket!

Tartalmas időtöltést!

Eszti