Készüljünk a nyárra! / Akasztják a hóhért

Jelentem, ezen a héten nyaral a család!  Mikor ezt a bejegyzést írom, a lányom már alszik, mert kidőlt az egész napos horgászattól, a férjem meg a barátainkkal beszélget. Nagyon készültem erre a közösen eltöltött 10 napra. A Készüljünk a nyárra sorozatban igyekeztem sok hasznos tippet összegyűjteni, amivel megkönnyítheted magadnak a nyaralás körüli teendőket. Leírom most neked, hogyan tudtam én a szuper ötleteimet megvalósítani!

Írtam arról, mit pakolj a bőröndbe.

luggage-64354_1280

A pakolást tényleg elkezdtem három nappal előbb, vagyis sok mindent el se pakoltam a 4 nap cserkésztábor után, így olyan volt a pici lakásunk egy hétig,mint egy csomagmegőrző. Már pakoltam egy ideje, amikor eszembe jutott, hogy a gyerekcuccok pakolásához írtam egy részletes listát a blogra.

Ki is nyomtattam iziben! Jelentem, nekem bevált!  A 3. nap után mondhatom, mindent hoztam, ami kell, semmi nem maradt otthon.

A férjem torokgyulladással feküdt otthon az indulás előtti héten, így sok dolog rám hárult. Lassan haladtam a pakolással.  Jobbik felem gyorsan gyógyult, így végül a tervezett napon el tudtunk indulni. A kocsinkba minden tervezett csomagot be tudott passzírozni a férjem!!  

Írtam arról, hogy tudod az utazást minél kellemesebbé tenni.

A lányom az indulás napján extra nyűgös volt ( fél évente egyszer, ha előfordul ). Este megvacsoráztattuk és az alvás idejében elindultunk. Eddig mindig az történt, ha a férjem elérte az utazó sebességet, a kisasszony mély álomba merült. Most nem. Szinte végig ébren volt, nyűgösködött, sírt. A végén a fáradtságtól nem tudott már elaludni.

Mivel próbáltam elterelni a figyelmét a két órás autóút alatt?

  – Zenét hallgattunk. Nem jött be, kikapcsoltuk.

Énekeltem neki. Nem akarta, tiltakozott.

Meséltem neki saját magáról. Az egy ideig lekötötte.

Plüss állatokat markolászott. Az egy kicsi ideig működött.

Kérte, meséljek a kis barátnőjéről, Esztiről. Meséltem. Az egy ideig elszórakoztatta, bár néha követelte, legyen ott Eszti, és akkor megint kezdődött a nyüsziroham.A végén, ha csak meghallotta a hangomat, hevesen követelte, hogy maradjak csöndben. A férjem meg kért, csináljak valamit, mert …-t kap.

Végső kétségbeesésemben bekapcsoltam David Gray-t a cd lejátszóban. 1 perc múlva ment a szunya. HURRÁ!

20 perc múlva meg is érkeztünk.  

Holnap megtudhatod, mi hogyan tervezzük a nyaralást, hogy mindketten legyen saját időnk a férjemmel.

Addig itt  olvashatod az ötleteimet.    

Tartalmas időtöltést!

Eszti