Készüljünk a nyárra! / A pihentető nyaralásért

Szállás lefoglalva. Utazáshoz szükséges kellékek beszerezve. Mindenkinek, minden irata érvényes. Programok leszervezve. Bőröndök bepakolva. Rábíztuk a kutyát a szomszédra, az aranyhalat a nagymamára.

Eljött az indulás reggele:

  Totál ideges vagy, hogy időben induljatok, ne legyen nagyon meleg, a gyerekek ne pörögjenek túl. Semmit se felejtsetek itthon. Biztos minden rendben van a szállással? Beférünk az autóba? Na, ettől az elmebajtól a gyerekek biztos túlpörögnek,a férjed is ideges lesz, és stresszben indul útnak az egész család. Ha nálatok nem így szokott lenni, egy kicsit sem, akkor büszke lehetsz magadra! Nem is kell tovább olvasnod, menj igyál egy kávét!  

A többieknek íme egy-két tipp, hogyan tudod elejét venni, hogy ne így induljon a családi nyaralás:

1. Tervezz meg mindent időben!

óra_02 Jó előre kezd el tervezni, mikor, mit intézel el, így az indulás reggelére minden meglesz. Pipálós listát ITT találsz hozzá!  

2. Pakolj több lépésben!

luggage-64354_1280 Én egy gyerek mellett is két napra osztom a pakolni valót, hogy mindet nyugodtan átgondolhassak, ne legyen éjszakába menő pakolás, idegeskedés az utolsó este. Kipihent legyek az utazás napján. Oszd el több napra a pakolni valókat, ami biztos nem kell az indulás előtti napokban, az mehet a bőröndökbe! Én úgy szoktam, hogy egyik nap bepakolom a ruháinkat, másik nap a konyhai felszerelést, egészségügyi dolgokat, legvégül a piperét. Pakolós listát ITT találsz!  

3. Írj listát!

check-list2 A pakolás során listát írok arról, amit beraktam volna, de nincs otthon és venni kell, vagy az utolsó pillanatig használjuk. Az indulás előtt kezembe veszem ezt a listát, és berakom, ami rajta van. Amit még venni kell, vagy korábban megveszem, vagy menet közben beugrunk érte a közértbe.  

4. Ne legyenek  nagy elvárásaid!

Ha előre elképzeled, te most végre lazítani fogsz, egész hét csak a pihenésről szól számodra, akkor biztos csalódni fogsz! Hiszen a nyaralás alatt is anya leszel, a gyerekeket ugyanúgy el kell látnod! A férjedből se lesz szuperinas a hétre, hiszen ő is hasonló elvárásokkal vág neki: Én most egész héten pihenek, nem csinálok semmit! Mi legyen helyette?  

5. Tervezz előre!

Találd ki, mit szeretnél, ami megvalósítható: Reggel meginni nyugodtan a kávédat és újságot olvasni, elmenni egy órára úszni minden nap. Vásárolgatni a gyerekeid nélkül, elkölteni egy romantikus vacsorát a férjeddel kettesben… Egyeztess a többiekkel még az utazás előtt, ki mit szeretne, hogyan hangolható össze! Amíg te úszni mész, a férjed van a gyerekekkel, utána te vigyázol rájuk, amíg ő teniszezni megy. Egyik nap egyedül elmész vásárolni, cserébe másnap elviszed a gyerekeket is, hogy ők is nézelődhessenek! Szervezel a gyerekeknek valami programot, amíg ti vacsoráztok. Így már kézzelfoghatóbb lesz, milyen élvezetek is várnak rád!  

+1. Tervezz jó alaposan, aztán ENGEDD EL!

Te mindent megtettél, hogy az utatok jól sikerüljön! Élvezd minden pillanatát! A váratlan helyzeteket könnyedén meg tudod oldani! Ami otthon maradt, azt beszerzitek a boltban. Ha épp nem jön össze az úszás, ne búsulj, élvezd, ami helyette van! Ne téveszd szem elől, miért is mentek nyaralni! Hogy együtt legyetek, egész nap, sülve-főve! Élvezzétek egymás társaságát, beszélgessetek!   Pihentető nyaralást kívánok nektek!

Tartalmas időtöltést!

Eszti