Iskolás gyereked van? Mindjárt itt az őszi szünet!

Ez az írásom elsősorban annak lesz érdekes, akinek van iskolás gyereke.

A tanulmányaim végén iskolában kezdtem tanítani, így mondhatom, hogy a szünetek akkor is meghatározták az életem, amikor még nem volt iskolás gyerekem. Amíg még csak ovisok voltak a srácok, akkor is kivettem őket erre a hétre az oviból és extra programokat szerveztünk közösen.

Idéntől iskolás a lányom, így ez a szünet már kötelező. Már alig várom, hogy újra együtt legyünk reggeltől estig egy egész hétig! Szeretném a szünetet izgalmas, érdekes programokkal teletűzdelni, hogy valóban élmény és igazi pihenés legyen ez az együtt töltött hét.

Már ötletelek egy ideje, hogyan lehetne tartalmasan eltölteni közösen az időt:

ÁLOM

Legszívesebben felpakolnám a családot és elmennék egy hétre valami gyerekbarát szállodába. Új környezet, sok pancsolás, városnézés, kirándulás, semmi házimunka.

VALÓSÁG

Idén itthon maradunk, ebből kell kihoznom a legtöbbet. Ötletből így sincs hiány! Korábban írtam egy bejegyzést programötletekről. ITT NÉZHETED MEG!

Most a következőkben gondolkodom:

  • Lesz közös színház a nagymamával.
  • Kirándulás

    Felmegyünk egy kicsit a Normafára a szüleimhez.
  • Kalandpark a Bokay-kertben.
    A lányom szeret mászni, apukája meg elkíséri.Igazi apa-lánya program lesz ez kettőjüknek
  • Természettudományi Múzeum

    Apukámat elhívtam, jöjjön el velünk ide. Ez a múzeum van most legközelebb hozzánk. Apukám pedig felér 100 idegenvezetővel.
  • Barátnőzés
    Több meghívásunk is van, ahol én anyukával, a srácok meg a gyerekekkel vannak jóba,de az élet messzebb sodort minket egymástól. Ez a hét ilyen találkozásokra is remek alkalom!
  • Fürdőzés
    Tervben van, hogy elmegyünk egy vagy egy aqua parkba, de inkább a közeli uszodába.
  • Temetőjárás

    Szigorúan csak nappal! 🙂 Ha nem jutunk el a temetőbe, akkor itthon nézegetünk képeket, gyertyát gyújtunk, történeteket mesélünk.
  • Kézműveskedés/Alkotás

    Festünk, rajzolunk valami őszhöz kapcsolódó dolgot, vagy falevélből, termésekből alkotunk.
  • Pihenőnap
    Túlzásba se akarok esni, biztos lesz egy-két olyan nap, amikor nem megyünk sehova. Azért persze itthon is van mivel tartalmasan tölteni az időt! Kézművesség, sütés-főzés, tökfaragás, mesenézés.

Érdemes megkérdezni a srácokat, ők mivel szeretnék tölteni a szünetet! Mi is készítünk egy kívánságlistát a héten. Általában olyan apró dolgokat szoktak ilyenkor kérni, ami otthon is könnyen megvalósítható: Közös sütés, pizsama nap. Instastoryba felteszem a végeredményt.

Gyere, kövesd az oldalamat!

Te milyen programokban gondolkozol? Írd meg kommentben!

Tartalmas időtöltést!

Eszti