10 játékötlet, ha beteg a gyerek

Úgy vártam az őszi szünetet, mint egy falat kenyeret! Olyan vágyálmok lebegtek a szemem előtt, hogy nem kell korán kelni, egész nap a gyerekekkel leszünk, a férjem is szabadságon lesz.  Előre megterveztem, miket fogunk csinálni,hogy tartalmasan töltsük együtt az időt. Végre együtt lehetünk, azt csinálunk, amit akarunk, nincsenek kötöttségek, nincs iskola.

Ehhez képest mi a nagy büdös valóság?

A középső gyerekem  nincs is itthon.
A fiam kiutalta magát a nagymamához, ott lesz több napig. Nekem meg most rettentően hiányzik, pedig nem szoktam ezt érezni. Eddig 1 hét volt, amit külön töltöttünk,de tudtam, hogy jó helyen vannak, szuper programokkal, egyáltalán nem hiányoztak, élveztem a helyzetet a férjemmel, hogy csak 1 gyerekünk van. 🙂

A többiek betegek.
A lányom a szünet első napjának estéjére lebetegedett, 39 fokos láz, a kicsinek dettó hőemelkedése volt egész nap, fúl nyűgös. Felváltva keltem a gyerekekhez.
Azt vettem észre, minél nagyobbak a gyerekek, annál rosszabbul viselik a betegséget. Kicsiként 39 fokos lázzal vígan elfutkároznának, de a nagylányomnál már nem így van. Egész nap feküdni uncsi, ugye tök kedvetlen, szóval szórakoztatni kell. Meg főzni, meg teregetni, meg a kicsit etetni, meg még száz dolgot.

Pluszban itt az óraátállítás!
Soha nem visel meg az óraátállítás, de én tegnap azt se tudtam, hol vagyok, úgy éreztem, teljesen elveszett vagyok az időben.

Egy szó, mint száz , ha a gyerek beteg , akkor borul minden, nekünk meg, ahhoz, hogy nyugiba pihenjen, szórakoztatni kell. 

1. Amíg a házimunkával voltam elfoglalva, addig jött a netdada. Mióta elkezdődött az iskolai szezon, alig néztek mesét a srácok, így most a lányom bepótolta. Többször nézhetett kevesebbet, hogy mégse legyen akkora lelkiismeret-furdalásom, hogy egész nap a gépet nézi.

2.Társasoztunk: többet is kipróbáltunk, délutánra az apját is meg tudtuk fűzni, szuperül szórakoztunk!

3. Kézműveskedtünk. Az Instán osztottam meg egy róka hajtogatást. Abból készült egy egész család.

Amit én még szerettem volna:

4. El akartam neki olvasni Luther Márton életéről szóló mesekönyvet a reformáció napja kapcsán, de ellenállásba ütköztem. Így a mesélés maradt a szokásos lefekvés előtti időre. Eszembe jutott, ilyenkor milyen jó lehet egy nagyobb lélegzetű mesét elolvasni, vagy egy regényt, mert van rá idő.

Éjjelre aztán megint belázasodott, de szerencsére magától lement a láza reggelre. Jó a kedve, de ma még pihenő napot tartunk.

Amit eddig csináltunk:

5. Színezett egy színezős könyvből.

6. Sajnos a szünetre nem tudtunk megszabadulni úgy az iskolától, mint amennyire akartunk, így félórát házi feladatot írt a lányom. Még rengeteg feladata maradt, amit elvileg meg kéne csinálnia, de majd meglátjuk ,mennyire lesz ideje a szüneti programok mellett. Házi feladat írást ugyanis nem terveztem a hétre az élményt adó, közös programok közé.

7.  A férjem csodás kávéval kényeztetett el, meg azzal, hogy ő is itthon van velünk egész héten! Míg mi kávézunk és beszélgetünk, addig a lányom macikávét szürcsölget. Szeretem az ilyen nem csinálunk semmit csak együtt vagyunk pillanatokat.

Ami még eszembe jutott beteg gyerek lefoglalására:

8. Fényképnézegetés

Nézegethetitek együtt is, vagy nézegetheti ő külön. Nálunk azt nagyon szeretik, hogy a telefonon nézegetik a képeket. Így valamennyire kütyüzés, de közben meg, egy-egy képről jókat sztorizgatunk.

9. Kézműveskedés: gyöngyfűzés, gyöngykép, bármi, ami készletben van otthon, nem kellek hozzá, egyedül is tud vele molyolni.

10. Nemrég jutottam hozzá Kőszegi A. Anita  Csenge tündérkertje c. e-bookjához. A gépen való olvasása kicsit hasonlít a diavetítéshez, ezt is kipróbálom a kis beteggel.

Nektek milyen ötleteitek vannak ilyen helyzetekre?
Írjátok meg!

Tartalmas időtöltést!
Eszti