5 DIY karácsonyi üdvözlőlap ötlet gyerekekkel

Az adventi naptárunkban minden évben az egyik nap képeslapokat készítünk, amit hagyományos módon küldünk szét a rokonoknak, barátainknak, ismerősöknek.

Jó ötletekért a Pinterestet szeretem böngészni ! A Kölyökfoglalkoztató Pinterest oldalán egy egész albumot töltenek meg a gyerekekkel is elkészíthető képeslap ötletek.

[pin_profile username=”tenkemolnareszter”]

Idén több ötletet is megvalósítottunk a lányommal, sőt van, amit ő maga talált ki! Nekem az lett a kedvencem!

1. Karácsonyfadísz-gömbök 

A képeslap alapra ráragasztottunk háromféle papírkorongot és filctollal rajzoltunk nekik akasztót.

ZÖLD MEGOLDÁS: Használjatok maradék csomagolópapírt a gömbökhöz!

2. Gyertyák


A gyertyákat dekortapasz (washi tape) csíkból ragasztottuk a papírra. A lángokat sárga ceruzával rajzoltuk meg. Nem kell hozzá precizitás, csak téptük és ragasztottuk. A tapaszok végeit visszahajtottuk a lap másik oldalára.

ZÖLD MEGOLDÁS: Dekortapasz helyett színes papírcsíkokat is felragaszthattok, például maradék csomagolópapírból.

3.  Téli fenyős táj

Fehér ceruzával megrajzoltuk a dombokat. A fákat kartonból vágtuk ki, behajtottuk középen és csak a hajtás mentén ragasztottuk fel. Én fehér ceruzával rajzoltam a havat, a lányom egy kis ragasztózás után sót szórt rá.

4.  Fenyőfa

Filctollal megrajzoltam a fa törzsét. A lányom ráragasztotta a dekortapasz csíkokat. Ahhoz kellett neki segítség, hogy megfelelő hosszúságúak legyenek a csíkok. Az aljára sót szórtunk. A csillag egy matrica.

5. Saját ötlet

A lányom talált picike tortapapírt, arról levágta a csipke részt. Az oviban tanulta, hogy óvatosan kell ragasztózni, nehogy elszakadjon, szóval, ti is vigyázzatok!
A gyertya dekortapaszból készült, a láng rajzolt.
Nekem ez lett a kedvencem!

Tartalmas időtöltést!

Eszti